Det Grønne center

Det grønne center ligger i et område med mange fremmedarbejdere, der alle håber på at finde arbejde i industrien i området. Der er store problemer med alkohol- og stofmisbrug samt menneskehandel.

Centret tilbyder undervisning til børn, der ikke går i skole. Lektieordninger om eftermiddagen hjælper børn med at bestå deres eksamener. Centret er en del af vores maduddeling og giver derfor næringsrig mad til børnene. Centret har også en god og tryg legeplads.
I centrets kvindegrupper lærer lokale kvinder om sundhed, menneskehandel og vold i hjemmet. De bliver også undervist i lederskab, de får mulighed for at medvirke i et opsparingsprogram, de bliver oplært i iværksætteri og undervist i at tage hånd om deres familier på bedste vis. På vores sykurser lærer kvinderne at sy tøj, og mange starter deres egne små hjemmebaserede virksomheder bagefter.

Tilbud

For de børn, der endnu ikke går i skole, eller ikke har mulighed for at gå i skole, tilbyder vi kreative aktiviteter, der lærer dem at tænke kreativt og innovativt, samt opøver deres evne til at træffe gode beslutninger.

Fællesskabsgrupper – i disse grupper værner vi om fællesskabet. Her kan folk tale om svære og alvorlige emner, her er plads til alle, spise sammen og støtte hinanden.

Kvindegrupperne støtter kvinderne i at forbedre deres vilkår. Vi tilbyder et trygt sted at lære om hygiejne, såvel som et opsparingsprogram, der har til formål at forbedre familiernes indkomst og fremtidsmuligheder.

Sykurserne lærer kvinderne at sy deres eget tøj. Når de har gennemført kurset, bliver de opmuntret til at komme med i en kvindegruppe, og mange vælger at starte deres egen forretning ud fra hjemmet.

Maduddeling – vores maduddeling giver næringsrig mad til børnene og for de voksne, som mødes i andre grupper.

Eftermiddags-lektieordninger – lektieordningen hjælper børn med at læse lektier, så de ikke kommer bagud i deres uddannelse.

Søndagsmøder – alle er velkomne til at deltage i gudstjenesterne om søndagen. Her spiser folk også sammen og nyder fællesskabet.

– Tryg legeplads – en legeplads, der giver børn mulighed for at lege sammen uden at skulle være bange for at blive kidnappet eller komme til skade.