Det gule center

Det gule center ligger i et område med mange udfordringer. Det er et meget fattigt område, der har mange problemer med seksuelle overgreb, hasardspil og afhængighed. Mange børn går ikke i skole, der er ikke mange jobmuligheder, så folk sidder fast i en ond cirkel af fattigdom. Samfundet mangler fred og tillid.

I dette område er det vigtigt at arbejde med at bringe fred, og mange af vores tilbud drejer sig om samtale og at spise sammen. For at give børnene en bedre fremtid, bliver de tilbudt en uformel uddannelse og eftermiddags-lektieordninger, så de kan færdiggøre deres skolegang. Både børn og voksne bliver tilbudt mad i centret.
Det orange center sørger for rent drikkevand, og undervisning i hygiejne er medvirkende til, at sundheden får bedre vilkår. Kvindegrupperne fokuserer på at støtte og styrke kvinderne og forbedrer deres forståelse af og opmærksomhed på vold i hjemmet, menneskehandel, hvordan man kan forhindre det, og hvor man kan anmelde det. Kvindegrupperne underviser også i enkle færdigheder, der gør det muligt for kvinderne at producere et produkt til salg, som f.eks. sæbe eller kurve. Undervisning i opsparing og lån hjælper kvinderne med at træffe bæredygtige beslutninger.

Tilbud

For de børn, der endnu ikke går i skole, eller ikke har mulighed for at gå i skole, tilbyder vi kreative aktiviteter, der lærer dem at tænke kreativt og innovativt, samt opøver deres evne til at træffe gode beslutninger.

Fællesskabsgrupper – i disse grupper værner vi om fællesskabet. Her kan folk tale om svære og alvorlige emner, her er plads til alle, spise sammen og støtte hinanden.

Kvindegrupperne støtter kvinderne i at forbedre deres vilkår. Vi tilbyder et trygt sted at lære om hygiejne, såvel som et opsparingsprogram, der har til formål at forbedre familiernes indkomst og fremtidsmuligheder.

Sykurserne lærer kvinderne at sy deres eget tøj. Når de har gennemført kurset, bliver de opmuntret til at komme med i en kvindegruppe, og mange vælger at starte deres egen forretning ud fra hjemmet.

Maduddeling – vores maduddeling giver næringsrig mad til børnene og for de voksne, som mødes i andre grupper.

Eftermiddags-lektieordninger – lektieordningen hjælper børn med at læse lektier, så de ikke kommer bagud i deres uddannelse.

Søndagsmøder – alle er velkomne til at deltage i gudstjenesterne om søndagen. Her spiser folk også sammen og nyder fællesskabet.

Tryg legeplads – en legeplads, der giver børn mulighed for at lege sammen uden at skulle være bange for at blive kidnappet eller komme til skade.